Nytt minikurs om asbest for fagarbeidere med flere

Nomiko har utviklet et praktisk tretimers kurs som lærer ansatte, som jobber i bygg og anlegg oppført før 1986, hvordan de kan unngå asbesteksponering og hvorfor. Første kurs er alt avholdt for elektrikere hos El-Proffen, med svært gode tilbakemeldinger. Kurset kan enkelt tilpasses og avholdes for alle typer fagarbeidere, vaktmestere mv.

Om asbest

Asbest ble tilsatt i hundrevis av produkter og bygningsmaterialer som ble benyttet i Norge. Til tross for at det har vært forbudt å benytte asbest siden 1980, og importforbud siden 1986, vil det fortsatt være store mengder gjenværende asbest i bygg og anlegg i flere tiår. Tømrere, vaktmestere, rørleggere og elektrikere er blant de som ofte arbeider i områder hvor asbest finnes. Kunnskapen om asbest er dessverre mangelfull hos mange. Et enkelt kurs, som viser hvor asbesten finnes og hvordan man unngår å bli utsatt for asbeststøv, kan være en billig “forsikring” mot senere helseskader. Asbest er som kjent en viktig årsak til lungekreft. Hvert år dør det flere av asbest i Norge enn i trafikken.

Om kurs og kursholderne

Nomiko har svært erfarne og dyktige kursholdere og skreddersyr kurs om miljøgifter, avfall, asbest mv. for de fleste målgrupper. Om du/dere ønsker mer kunnskap er det bare å kontakte Nomiko for et uforpliktende tilbud.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *