Tar du imot avfall ved et deponi? Dette bør du kjenne til

Forsvarlig og kontrollert deponering av avfall er viktig for å ta vare på natur, mennesker og miljø. Som driftsansvarlig på et deponi er du ansvarlig for å vurdere om avfallet kan deponeres ved deponiet. For å kunne ta gode beslutninger, er det en forutsetning at avfallsprodusenten har utført en god basiskarakterisering av avfallet. Som mottaker, bør du derfor vite hva du skal se etter i dokumentasjonen som følger avfallet.

Basiskarakterisering – avfallsprodusentens ansvar

Basiskarakterisering er en prosess med mål om å forstå og dokumentere viktige egenskaper ved avfallet. For å ha kontroll og oversikt over hva som legges på deponi, er det krav om basiskarakterisering før avfallet leveres til et deponi.

Det er avfallsprodusenten som er ansvarlig for å utføre basiskarakteriseringen. For husholdningsavfall er det kommunen som er avfallsprodusent.

Deponiets kontrollansvar

Selv om en god basiskarakterisering er avfallsprodusentens ansvar, skal driftsansvarlig på deponiet vurdere om avfallet kan mottas.

En god basiskarakterisering er nødvendig for å ta gode beslutninger som driftsansvarlig på et deponi. På bakgrunn av basiskarakteriseringen kan deponiet vurdere om de har lov til å ta imot avfallet, tilstrekkelig kunnskap til å ta imot avfallet og om de har kapasitet til å ta imot avfallet.

Hva kjennetegner en god basiskarakterisering?

Delta på kurs om basiskarakterisering for å få en grundig innføring i hva som kjennetegner en god basiskarakterisering, og for å lære om hva du skal etterspørre om dokumentasjonen ikke er god nok. Neste kurs arrangeres 8. februar i Oslo.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *